Virtual Reality bij orthopedische klachten

Anders revalideren?

Eenzijdig gebruik van ons lichaam kan gepaard gaan met spier- en peesklachten die soms matig herstellen. Onze ervaring in de praktijk is dat bij de behandeling van blessures het niet zo zeer gaat over meer of minder oefenen maar vooral om de manier waarop. Hoe voer je acties, zoals hurken of iets wegduwen tijdens werk, sport of thuis uit? Vaak zijn we ons hier niet van bewust. Dit heeft te maken met ons bewegingsgevoel.

Hullegie & Richter Fysiotherapie en FysioHolland Twente werken sinds kort met een Virtual Reality-Bril. Virtual Reality (VR) is een manier om in een andere werkelijkheid te stappen.

Door middel van een VR-bril kom je in een virtuele wereld terecht die je in 360 graden kan ervaren. Je bent dus midden in de virtuele omgeving en je kunt overal om je heen kijken. Wij gebruiken de VR-bril om bewegingsgevoel te laten ervaren. We werken met een wetenschappelijk gevalideerde virtual reality app, ontwikkeld door VRelax uit Groningen.

Voor wie?

We gebruiken de VR-bril als ondersteuning bij het herstel of gestagneerd herstel (tijdens de revalidatie) na bijvoorbeeld een schouder- of knieoperatie, maar ook bij chronische pijnpatiënten. Patiënten zijn zich niet altijd bewust van ingeslepen gewoontes, gepaard gaande met spierspanning. Met de inzet van de VR-bril kunnen patiënten bewegingsgevoel tijdens de behandeling ervaren Ons specifieke aandachtsgebied is de knie- en schouderrevalidatie.

Je maakt samen met de fysiotherapeut realistische behandeldoelen, waarbij de VR-bril als vernieuwende ondersteuning wordt ingezet met soms verrassende resultaten en leermomenten.

Meer weten? Of direct aanmelden? Maak gerust eens een afspraak via www.msczorg.nl of telefonisch op 053 203 00 30 om van deze innovatieve ondersteuning gebruik te maken.